Purinegehalte van voedingsmiddelen

Etiologie

Opmerking : de consumptie van grote hoeveelheden voedsel met een kleine concentratie purines kan een grotere purinebelasting opleveren dan de consumptie van een kleine hoeveelheid voedsel met een grote concentratie purines.

  • Geraffineerde granen en graanproducten, cornflakes, witbrood, pasta, meel, arrowroot, sago, tapioca, cakes
  • Melk, melkproducten, en eieren
  • Suiker, snoep, en gelatine
  • Boter, polyonverzadigde margarine, en andere vetten
  • Vruchten, noten, en pindakaas
  • Sla, tomaten, en groene groenten ( met uitzondering van de hieronder genoemde )
  • Roomsoep gemaakt met low-purine groenten maar zonder vlees of vleesbouillon
  • Water, vruchtensap, siroop, en koolzuurhoudende dranken

Hoog-purine voedingsmiddelen

  • Alle vlees, met inbegrip van orgaanvlees, en zeevruchten
  • Vleesextracten en jus
  • Gist en gistextracten, bier, en andere alcoholische dranken
  • Bonen, erwten, linzen, havermout, spinazie, asperges, bloemkool, en paddestoelen

Comments are closed.