Etiologie
Opmerking : de consumptie van grote hoeveelheden voedsel met een kleine concentratie purines kan een grotere purinebelasting opleveren dan de consumptie van een kleine hoeveelheid voedsel met een grote concentratie purines.
- Geraffineerde granen en graanproducten, cornflakes, witbrood, pasta, meel, arrowroot, sago, tapioca, cakes
- Melk, melkproducten, en eieren
- Suiker, snoep, en gelatine
- Boter, polyonverzadigde margarine, en andere vetten
- Vruchten, noten, en pindakaas
- Sla, tomaten, en groene groenten ( met uitzondering van de hieronder genoemde )
- Roomsoep gemaakt met low-purine groenten maar zonder vlees of vleesbouillon
- Water, vruchtensap, siroop, en koolzuurhoudende dranken
Hoog-purine voedingsmiddelen
- Alle vlees, met inbegrip van orgaanvlees, en zeevruchten
- Vleesextracten en jus
- Gist en gistextracten, bier, en andere alcoholische dranken
- Bonen, erwten, linzen, havermout, spinazie, asperges, bloemkool, en paddestoelen
Comments are closed.